Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Erasmus+ diákmobilitás: Kalamata

 Az Erasmus+ program keretében 2024. április 14. és 21. között 14 diák és 2 tanár utazott Kalamata városába, Görögországba.

 A diákok lelkesen vettek részt a külföldi iskola tanóráin, ahol részletesen megismerkedtek a görög történelemmel, irodalommal és művészettel. Különösen emlékezetes volt számukra a tradicionális görög színház megtekintése, valamint az ókori olümpiai játékok helyszínének felfedezése, ahol a görög antikvitás legfontosabb sporteseményének titkaiba nyerhettek bepillantást.

 Az élmények mellett a gasztronómia is fontos szerepet kapott az utazás során. A tanulók megkóstolhatták az eredeti görög gíroszt, emellett a tengerparti éttermek bőséges kínálata is fokozta a kulináris élvezeteket.

 Az Erasmus+ diákmobilitás lehetőséget teremtett arra is, hogy 14 görög diák velünk együtt vegyen részt a programokban, így ők is megoszthatták kulturális hagyományaikat és értékeiket magyar kortársaikkal. A közös élmények és tapasztalatok szorosabbá fűzték a két nemzet tanulócsoportjainak kapcsolatát, továbbá a gyerekek valóságos élethelyzetekben tehették próbára angol nyelvtudásukat.

 A tanulók és tanárok közötti együttműködést a barátságos légkör jellemezte az egész út során. Görög vendéglátóink rendkívül kedvesek és segítőkészek voltak, ami hozzájárult az élményeink gazdagításához.

 A diákmobilitás programjainak kiemelt célja az idegennyelv-használat és a kulturális ismeretbővítés mellett a különböző kultúrák iránti tolerancia kialakítása is.

GALÉRIA