Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Második csibetábor



A tavalyi év sikerén felbuzdulva 2. alkalommal szerveztünk napközis tábort a leendő elsőseink számára. A Csibetábor célja, hogy a nyelvi és sport foglalkozások mellett a gyerekek még a tanév kezdete előtt megismerjék egymást, tanítóikat és az iskola épületét.

A tábor keddtől csütörtökig, 8-tól 4-ig tartott. Reggelente beszélgetéssel kezdtük a napot, iskolánk lelkésze mesélt tanulságos, bibliai témájú történeteket a gyerekeknek. A délelőtt folyamán volt angol nyelvű foglalkozás és kézműveskedés. Ebéd után csendes pihenő, filmvetítés, meseolvasás, majd sportprogramok következtek és természetesen rengeteg játék. Egyre rekkenőbb lett a hőség, így egy vizi-dilivel zártuk a tábort. Előkerültek a fürdőruhák és a vizipisztolyoknak is óriási sikere volt. A tanítók sem maradtak szárazan.

A táborban sok angol dalt és mondókát tanultak a gyerekek, kipróbálhattak számtalan sportot, a kézműves foglalkozások alkotásait pedig kiállítottuk iskolánk zsibongójában.

Nemcsak a gyerekek, de a szülők részéről is számtalan pozitív, lelkesítő visszajelzést kaptunk. Akadt olyan kisgyerek, aki az első nap még pityeregve szedte lábait az iskola felé, a harmadik napon pedig már mosolyogva szaladt a többiek közé. A táborba mind a leendő sport, mind pedig a kéttannyelvű osztályokba jelentkező tanulók jöttek, 33 fő vette birtokba az iskolát reggelente. A szülők nagyon jó kezdeményezésnek tartották a tábort, ilyenről még soha máshol nem hallottak. A gyerekek bátran mozogtak az épületben, megismerték osztály – és évfolyamtársaikat és a tanítóikat. Így szeptemberben már bátran fognak lépdelni osztályaik felé.

Köszönet az alsós, az angol és a testnevelő tanítóknak. És persze Hajninak is, aki az iskolabüféből bőségesen ellátott bennünket reggelivel és uzsonnával.

Keresztes Nóra

táborvezető

 

És a gyerekek-szülők véleménye:

„Az én kislányom is részt vett a táborban és nagyon jól érezte magát! Sok barátra tett szert már az első napon! Tetszett neki a sok élménydús program, a kézműveskedés, a futás, az angol dalok és hogy nem kellett aludni ebéd után (mint az oviban)! Remélem jövő nyáron is lesz ilyen tábor!”

-------------------------------------------------------

„Eszter lányunk nagyon jól érezte magát a táborban. Haza sem akart jönni délutánonként. :-) Az Angol és a sport foglalkozások mellett a "vízi dili" tetszett neki a legjobban.”

-------------------------------------------------------

„Először is szeretnénk megköszönni a táboroztatást! Lányunk nagyon jól érezte magát!

 

Segített a tábor :

 

- a félelmek leküzdésében / ismeretlentől való félelem

- egymás megismerésében

- az intézmény megismerésében

- az óvoda és az iskola közti átmenet megalapozásában

- élményeket , ismereteket adott !

 

Lányunk nagyon elfáradt és boldog volt, hogy Ő már iskolás!”

 

-------------------------------------------------------

„Gyermekem nevében írom ezt a levelet. Az első napon kicsit pityergős volt de hála a kíváló pedagógusoknak másnap jókedvűen maradt ott a táborban. Annyira megszeretett mindenkit hogy nem értette miért van vége. Szuper programok voltak és a kedvence az angol foglalkozáson kívül persze a vizí dili volt. Köszönjük mind a ketten hogy részt vehetett és ilyen emlékeket szerezhetett amiket nap mint nap mesél nekem mosolyogva azóta is!! Örülök hogy a nagylányom után a kicsi is ebbe az iskolába járhat szeptembertől!!”

-------------------------------------------------------

 

 

„Fiúnk nagyon jól érezte magát csak pozitív élményekkel tért haza és szinte kérdezés nélkül csak mesélt és mesélt. Nagyon tetszett neki a kincskeresés, a kézműves foglalkozások, és bár ő egy visszahúzódó kis fiú aki nehezebben nyílik meg, ezért is nem igazán állt be a sportos, és angol foglalkozásoknál, vagy csak felnőtt közreműködésével,  viszont nagyon tetszett neki minden. És minden nap elmesélte, hogy hát a Babitsba mentünk ebédelni és igazán jól főznek. :) 

Nekem mint szülőnek az a véleményem, hogy ez egy nagyon jó kezdeményezés mert már nem lesz idegen a gyerekek számára szeptemberben az iskola, és azt látni hogy minden pedagógus hozzáállása ehhez az egészhez a gyerekekhez, és ennyi energiával beletenni mindent a gyerekek érdekében nagyon pozitív.

Számunkra nem volt kérdés, hogy melyik iskolát válasszuk, de a tábor után csak megerősítette a döntésemet, hogy jó helyre kerül a gyermekem.

Nagyon szépen köszönöm a kisfiam és a magam nevében minden tanító néninek, tanító bácsinak és mindenkinek aki ott volt ezt a hetet.”

vissza a tetejére

GALÉRIA