Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Baptista Pedagógiai Napok 2023

Baptista Pedagógiai Napok 2023

 2023. 04. 18-án iskolánkban rendezték meg a Baptista Pedagógiai Napok keretében az általános iskolai szakmai napot. A bemutató a jövő technológiájának oktatási célú felhasználási módjait szemléltette azzal a szándékkal, hogy az oktatók és a diákok körében népszerűsítse a 21. század egyre szélesebb körben terjedő információs és technológiai innovációit.

 Az egész napos rendezvény keretében vendégeink előadást hallhattak többek között az RKS Magyarország képviseletében dr. Váradi Endrétől a 3D tervező szoftverekről, illetve a 3D nyomtatási anyagokról. Programjában megmutatta, milyen egyszerű módon lehet létrehozni egy háromdimenziós tárgyat akár előzetes ismeretek nélkül is. A résztvevők láthattak egy 3D nyomtatót működés közben, valamint információkat kaptak arról, hol és milyen feltételekkel lehet mindezt egyetemi képzés keretében elsajátítani.

 A következő előadó Temesváriné Ács Zsuzsanna volt, aki olyan játékkereteket ismertetett, amelyek minden témakörben és feladattípusban használhatóak. Lényeges eleme volt az általa demonstrált feladatoknak, hogy a tanulók önállóan ellenőrizhessék megoldásukat, élvezzék az órát, és 45 percig dolgozzanak. A sok ötletes, jól használható feladat között szóba került pl. a Trónok harca játék, 12-es és 24-es LÜK táblák, képrejtvények, szerpentinek, óriás kirakók, set, Who done it? -nyomozós játékok, megoldáspiramisok, The Masked Matematician, óriásképlet, illetve az útleveles játék.

 Harmadikként Dr. Erostyákné Simony Dóra megmutatta, hogy miért érdemes az általános iskolában 3D tervezést tanítani. A már létező, és a jövőben előtérbe kerülő technológiák ismertetése mellett a Cserepka Iskolában már öt éve sikerrel működő programjáról is beszélt. Végül a résztvevő kollégákkal közösen próbálták ki a gyerekek által is használt szoftvert, így a gyakorlatban is érzékelhetővé vált egy 3D-s tanóra produktivitása.

GALÉRIA