Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Az I. Sporttudományi Konferencia

2018. november 16. és 17. között a pécsi Cserepka János Baptista Általános Iskola, Középiskola és Sportiskola valamint a PTE ETK megrendezte I. Sporttudományi Konferenciáját. A sporttehetségek gondozása, a tehetségek tudományos alapokon nyugvó kiválasztása, a sportolói kettős karrier, és sok ehhez kapcsolódó téma került előtérbe kétnapos konferenciánkon.

Előadásokat hallhattunk a PTE Egészségtudományi Karának doktorandusz hallgatóitól a már meglevő kutatásaikról, eredményeikről, inspiráló beszámolókat a Baptista Szeretetszolgálat iskoláinak vezetőitől, az ott dolgozó szakemberektől a saját tapasztalataikról, jó gyakorlataikról. Értékes szakmai párbeszéd alakult ki a tudományos alapokon nyugvó sporttehetség kiválasztása/ gondozása, az amatőr és profi sportolási lehetőségek tárgyalása kapcsán.

Külön öröm számunkra, ezen a szakmai konferenciánkon egy együttműködési megállapodást írhattunk alá a pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karával, mely mindkét oldalon megalapoz egy hosszú távon is konstruktív, tudományos munkát.   

Iskolánknak kiemelt feladta az a törekvés, hogy az egészségre nevelés, a gyermekek mozgásra való szoktatása és a sportágválasztás, optimális időben és módon történjen. Hogy a tehetséggondozás is megvalósuljon, ahhoz elengedhetetlen egyfajta jópartneri kapcsolódás: mely gyermek- pedagógus-szakedző-egyesület-szülő- között jön létre. Ezt a munkát segítik a PTE ETK hallgatói az antropometriai mérésekkel, ezt erősítik a szaktanárok a sportágspecifikus mérésekkel és gyakorlattal a testnevelés órákon, illetve ezt támogatják a különféle sportegyesületek szakedzői is, akikkel iskolánk kapcsolatban van.

Ami pedig a jövőre nézve mindenképpen bíztató jel: hogy elindult egyfajta szakmai diskurzus a közoktatás és felsőoktatás, az amatőr és profi sportolást támogató szakemberek között.

GALÉRIA

CSATOLT DOKUMENTUMOK