Üdvözöljük iskolánk weboldalán

A II. Sporttudományi Konferencia a Cserepkában

A Cserepka Iskola és a Pécsi Tudományegyetem 2019. október 17-én szervezte meg a második közös Sporttudományi Konferenciát. A rendezvény célja, hogy a sporton, az egészséges életmódra nevelésen túl a testnevelésben megjelenő tehetséggondozás és alternatívakeresés kérdéseire is választ találjon.

 

A konferencia programja során a különböző sportegyesületek képviselői, a Pécsi Tudományegyetem kutató hallgatói, doktoranduszai, gyakorlattal és tapasztalattal rendelkező intézmények vezetői, fejlesztő pedagógusok a saját kompetenciáik mentén irányították a hallgatóság figyelmét egy-egy megoldandó területre. Inspiráló előadásokkal, a beszélgetések során kialakult értékes, hasznos és gyakorlati útmutatókkal lettek gazdagabbak a résztvevők.

A konferencia szervezése, rendezése, az előadók magasfokú felkészültsége, az előadások hangneme magasfokú hozzáértésről és szakmaiságról tanúskodott. Az tanácskozásokon, a szekcióüléseken elhangzott előadások kivonatát a szervezők egy konferenciakötetbe (absztrakt füzetbe) szerkesztették, melyet már a helyszínen kézhez kaphattak a résztvevők.

Összegezve elmondhatjuk, sikerült újból olyan párbeszédet létrehozni, ahol egymást segítő szakmai teammé kovácsolódhatott a konferencián jelenlevő hallgatóság.

Várjuk jövőre, harmadik konferenciánkra a sporttal foglakozó szakembereket, vezetőket, testnevelőket, pedagógusokat!

GALÉRIA

CSATOLT DOKUMENTUMOK