Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Célba értek az adományok Tiszaszalkán

Célba értek az adományok 

A Pécsett gyűjtött élelmiszeradományokat kiszállították a beregi térségben levő Tiszaszalkára. A Cserepka Közösség 3139,5 kg élelmiszert rakott dobozokba, ami december 9-én került kiosztásra.

Örülünk, hogy ilyen módon segíthettünk. Kiváltság számunkra, hogy személyes kapcsolat is kialakulhatott a két intézmény között.  

Az adománygyűjtésben való önkéntes részvétel a Magyar Élelmiszerbank Egyesület segítségével valósulhatott meg összehangolt, előkészített munka eredményeként.

Iskolánkban az önkéntesek koordinálását (diákok, tanárok, munkatársak), az egész adománygyűjtés nyomon követését Kis-Nagy Mercédesz iskolatitkár végezte. Ő számolt be a tapasztalatairól, a gyűjtésről, az adományozás hátteréről.

„Az nem volt kérdés, hogy részt vennék-e benne, hiszen évek óta életem része a rászorultak támogatása. Ehhez az adománygyűjtéshez viszont másképp kellett hozzáállnom, mint általában a segítségnyújtáshoz. A gyűjtési feladat itt összetettebb volt, több területre fókuszált. Egy kidolgozott rendszer szerint kellett csapatot felállítani és mozgatni három helyszínen folyamatosan.

Az önkéntes diákok, tanárok, munkatársak örömmel vállalták a munkával járó kihívást.

Minden adományért hálásak voltunk, különleges tapasztalat számunkra a végső eredmény. Munkánk lényegét akkor láthattuk igazán, amikor személyesen adtuk át a csomagokat. Sok szeretettel teli, őszinte, mély pillanatot őrzök a szívemben.”

„Adjatok, néktek is adatik; jó mértéket, megnyomottat és megrázottat, színig teltet adnak a ti öletekbe, a mellyel ti mértek.”

(Lukács evangéliuma 6: 38)