Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Erasmus+ week

Erasmus+ week 2023

  2023 márciusának utolsó hetében húsz francia, olasz és spanyol diák, valamint tanáraik egy tartalmas hetet töltöttek el a Cserepka Iskolában a From Cooperative Learning to Cooperative Teaching Erasmus+ projekt keretében.

  Változatos sport-és kulturális programokat szerveztünk látogatóink számára, akik a néptáncban is kipróbálhatták magukat. A közös rajzolás, a zenés és táncos foglalkozások mind jó hangulatban teltek. Ellátogattunk a Planetáriumba, ahol vendégeink saját maguk által festett Zsolnay csempéket készítettek. A gyerekek 3D tervezésben is részt vettek.  A külföldi tanárkollégák óralátogatások formájában betekinthettek itthoni osztályaink munkájába, addig a külföldi tanulók egy szabadulószobában bizonyították rátermettségüket és kreativitásukat. A hét folyamán vendégeinknek lehetősége volt a magyar konyha ízeit is megkóstolni, kipróbálták többek között a lángost, a gyümölcslevest, és a szülők által szervezett fogadáson házi finomságokat is megízleltek.

  A projekt fókuszában lévő kooperáció az egész heti programot jellemezte, hiszen mindenhol az együttmunkálkodás, a közös tevékenység, az együtt létrehozott produktum volt a jellemző. Sportprogramjainkon pedig a versengés helyett az élménypedagógia, a sport öröme került előtérbe. A hetet a szintén csapatmunkát és összjátékot igénylő RinGol játék és egy városismereti vetélkedő zárta.

GALÉRIA