Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Gólyatábor 2023

Gólyatábor 2023.

  A 9. évfolyamos gólyaavatónkat augusztus 29-30-án rendeztük meg az Orfűi Ifjúsági és Sporttáborban, mintegy 70 főnyi új gimnazistánk részvételével.

  Az első napon csapatépítő versenyek egész sorával birkóztunk meg, miközben egymást is egyre jobban megismertük. A sporttábor minden szegletét bejártuk a jobbnál jobb feladatok megoldása során. A felsőbb éves diákok különösen ügyeltek arra, hogy ne kapjon egyik gólya se napszúrást, így rengeteg vízzel kapcsolatos tevékenységet találtak ki a kortársaik számára. Még a vacsora előtt mindhárom osztály két-két koreográfiát adott elő az időközben vendégségbe érkezett szaktanárok számára. Elsőként egy adott dal ritmusára megkomponált Cserepka-indulót „énekeltek”, másodikként pedig az Ufó együttes Napolaj című közkedvelt zenéjére osztálytáncot mutattak be leendő tanáraiknak, akik szakavatott zsűribizottságként értékelték is a performanszokat.  A találkozót a gólyaeskü letétele tette ünnepélyessé, ami egyúttal az egész napos párbaj lezárását is jelentette.

Sötétedés után tábortűz mellett beszélgettünk, és a legjobb fizikumú gólyáknak még maradt egy kis energiájuk a röplabdához, kosárlabdához, illetve labdarúgáshoz. Végzőseink ez idő alatt előkészítették a várva várt diszkóhoz a terepet. Gyors tisztálkodás után fergeteges táncparty vette kezdetét, egészen kifulladásig szólt a talpalávaló.

  Mondhatjuk, hogy a gólyatábor első napját teljesen kimaxoltuk, senkit nem kellett este elringatni az ágyában. Végzőseink azonban másnap arról is gondoskodtak, hogy egyik kilencedikesünk se késsen el a reggeliről, ezért nagyon korán ébresztették az újoncokat.
A kiadós svédasztalos reggeli után elindultunk haza, vissza a városias környezetbe, ám hamarosan újra látjuk egymást, ugyanis szeptember 1-jén tanévnyitó lesz…

GALÉRIA