Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Nemzetközi projektben a Cserepka Iskola negyedik évfolyamának magyar-angol két tanítási nyelvű csoportja

Idén az iskola 4. évfolyamos két tanítási nyelvű magyar-angol csoportja egy nemzetközi programban vett részt, amelyet az eTwinning indított útjára.

Az eTwinning folyamatosan olyan felületet biztosít a részt vevő európai országokban működő iskolák munkatársai számára, ahol kommunikálhatnak és együttműködhetnek egymással, közös kutatásokat indíthatnak, továbbá megoszthatják egymással ismereteiket.

A „Different breed - the same love" – nevű projektben 15 tanulócsoport működött közre Európa különböző országaiból. A résztvevők egy- egy kutyafajtát bemutatva, tapasztalati úton is információkat szerezve bővítették ismereteiket.

Cél a nyelvi készségfejlesztésen túl az volt, hogy ráirányítsa a figyelmet arra, a kutyafajták közötti különbözőség nagyszerű, és ahogy a kutyák közt, úgy az emberek között is érték. A projekt fontos eleme, hogy a célnyelvi kommunikációt a mesterséges osztálytermi beszédhelyzetről leválassza és határokon átívelő, a való életben hasznos és értékes tudássá transzformálja. 

Iskolánkban Tóthné Farkas Andrea ennek a témának a koordinátora. 

Teljesítve ezt a feladatot folytatódik az iskola projektszemléletű oktatási törekvése, amit szeretne az intézmény kiterjeszteni a legkisebbekre és a leendő kisiskolásokra is.

Tóthné Andrea, a Cserepka Iskola angoltanára a „Let's have fun and learn English through games” ötletét támogatva, az eTwinning keretein belül lehetőséget kapott egy prágai projektírói szemináriumon való részvételre, melynek célja a partnerkeresés, az együttgondolkodás az együttműködés európai szinten is. Magyarországról ő egyike azon három tanárnak, akik képviselhetik hazánkat ezen a neves szakmai konferencián.

 

GALÉRIA