Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Országos Bibliaismereti Verseny 2023

Baptista Középiskolák Országos Bibliaismereti Versenye 2023

  Idén április 14-én került sor a második országos középiskolai bibliaismereti versenyre. A kihívás témája a „Misszió az idegen kultúrákban, Dániel könyve és Pál apostol munkássága idején” volt. A megnyitón Hajnal Zoltán hitéleti igazgatóhelyettes beszédét követően Rostás Péter iskolalelkész tájékoztatta a versenyre jelentkezett tíz csapatot a vetélkedő menetéről. A csapatok az ország egész területéről érkeztek: budapesti, kisújszállási, nagyhalászi, debreceni és természetesen pécsi baptista középiskolák is jelen voltak.

  A versengés egy testnevelés és bibliaismeret speciálisan kombinált feladatával vette kezdetét, ahol mind az ügyességnek, mind a tudásnak kiemelt szerep jutott. Ez az összetett kihívás különösen tetszett a résztvevőknek, ami a tavalyi és az idei versenyen is kuriózumnak számított, és a találkozó egyik védjegyévé vált.

  Ebéd után még három feladat várt a versenyzőkre. Ezekben hangsúlyosabb szerepet kapott az elméleti tudás, emellett a jó időbeosztásnak, a térképismeretnek és a Biblia helyes használatának is fontos szerep jutott. A csapatok a változatos feladatok befejeztével izgatottan várták, hogy kiderüljön, miként szerepeltek a versenyen.

  A vetélkedő eredményhirdetéssel és díjátadóval zárult, amely Paróczi Zsolt oktatási szaktitkár igei gondolataival vette kezdetét, majd az oklevelek és a díjazottak jutalmazásával zárult. A versenyt szoros küzdelemben a Cserepka Iskola csapata nyerte a Kovács Pál Baptista Gimnázium és a NABOK Kossuth tagintézménye előtt. Senki nem távozott üres kézzel, hiszen a szervezők mindenkit megleptek egy kis ajándékcsomaggal, a visszajelzések alapján pedig jó élményekkel is gazdagodtak a résztvevők.

GALÉRIA