Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Rotary Díj 2018

A pécsi Rotary Club fontos feladatának tartja a tehetséges, rászoruló, szakterületükön kimagasló teljesítményt nyújtó középiskolai diákok támogatását már 20 éve.

Intézményünkből idén Balázs Klementina vehette át ezt a rangos díjat.

Az díjátadás része volt egy ünnepi műsor, amelyet iskolánkból verssel, a negyedik osztályosok citerával kísért népdalával, a középiskolásaink különleges tánckoreográfiájával tettek színesebbé.

"Klementina, 10. A osztályos diákunk töretlen szorgalmával, kiváló eredményeivel, egyedülálló sportsikereivel, továbbá példamutató magatartásával érdemelte ki ezt a díjat. Szerethető személyisége, fegyelmezett jelleme, a tanáraival és diáktársaival szemben tanúsított tisztelettudó magatartása csak egy apró szelete annak, amivel értékesebbé teszi iskolánkat.

A magyar nyelvi és matematikai vetélkedők oszlopos tagja, rendszerint előkelő helyet kivívva magának minden évben. Tanulmányi átlaga minden tanévben stabilan 4,9 – 5.

A 2017/2018-as tanévben dicséretet kapott matematika, kémia, angol nyelv, ének-zene és földrajz tantárgyakból.

Sok kiváló sportolónk van. Vannak jó sportolóink is. Akadnak jó tanuló és jó sportoló diákjaink is. Mindig kevés azonban azoknak a száma, akik kitűnő sportolók lennének, egyenletesen kimagasló tanulmányi eredménnyel, továbbá olyan magatartással és közösségi szellemmel, ami a diáktársak elé példaként állítható. Balázs Klementina ez utóbbi kategória képviselője."- írta róla laudációjában osztályfőnöke, Horváth Annamária.

Gratulálunk díjához és hasonló sikereket kívánunk neki a továbbiakban.

GALÉRIA