Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Sítábor 2023

Sítábor 2023

Iskolánk tanulói és kollégái egyhetes sítáborban vesznek részt Seeboden városában, Ausztriában. Összesen 67-en indultak útnak, hogy a 2142 méter magas Goldeck hegy sípályáit meghódítsák.

 

Szikszai Zsolt beszámolója - Sítáborban a Cserepkasulisok

  2023. január 30-tól február 4-ig sítáborban vettünk részt a Cserepka Iskola tanulóinak egy részével és néhány kollégánkkal. Iskolánk minden korosztályából szép számmal akadtak jelentkezők, az alsósoktól kezdve egészen a végzős gimnazistákig. A szállásunk az ausztriai Seeboden városában volt, közvetlenül a Millstatti-tó (Millstätter See) mellett.

  Első napunk reggelén a Spittal közeli Goldeck-hegy lábától kabinos felvonók segítségével jutottunk fel a síterepre. A pályák többsége kiváló gyakorlóterep a kezdő síelők számára, ugyanakkor a gyakorlott és profi sportolóknak is tartogatott kihívásokat. 67 fős csapatunkat ezért felosztottuk kezdő, haladó és professzionális egységekre, valamint snowboardosokra.

  A délelőtti sítúra után minden nap egy egyórás ebédszünetet tartottunk a helyi hüttében, ahol a tradicionális ételeket is megkóstoltuk (pl.: Dampfnudel, azaz gőzgombóc).

  A szerdai napon gyönyörű napsütésben élvezhettük a hegyi táj szépségét. Kezdő csoportunk újabb szintet lépve már több technikát is elsajátított mind snowboardban, mind síelésben, biztonságosan használták a varázsszőnyeget, és megtanulták alkalmazni a csákányos felvonót is. Gyakorlottabb tanulóink ekkor már a kék, illetve a piros pálya 11 km hosszú lejtőin suhantak keresztül.

  Csütörtökön az időjárás egy másik arcát mutatta nekünk: szélben és hófúvásban tettük próbára ügyességünket és teherbírásunkat. A lelkesedés egész héten kitartott, az oktatók utasításait szem előtt tartva mindenki napról-napra egyre ügyesebben vette az akadályokat.

  Utolsó előtti esténken avatóünnepséget szerveztünk a táborozóinknak, akiknek az volt a vizsgafeladatuk, hogy egy tizenkét soros, eszperente nyelven íródott költeményt kellett komponálniuk, amelyben összegezték a sítáborban szerzett élményeiket, részletesen illusztrálva a síelés és a snowboardozás technikai mozdulatait is. A sikeres teljesítés után diákjaink névre szóló sídiplomát vehettek át.

  Hazaindulás előtt még – az ismét napsütéses – helyi pályákon mindannyian csúsztunk párat. Kísérő tanáraink Keszthelyiné Magyar Andrea és Szikszainé Kővári Noémi (kicsik és kezdők koordinátorai), Vald Benjámin (snowboard szakoktató), valamint Szikszai Zsolt (gimnáziumi és felnőtt korcsoport vezetője) voltak. Szülők is segítették a munkánkat, így egészen családi hangulatú hetet tudhatunk magunk mögött. Kétségkívül felülmúlta előzetes elvárásainkat ez az egyhetes tábor, a program rendkívül sikeresnek bizonyult, így jövőre újra felcsatoljuk a síléceket!

 

GALÉRIA