Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Sítábor 2024

Sítábor 2024

Iskolánk 2024-ben is sítábort szervezett, melynek keretében 6 nap / 5 éjszakát töltöttünk el Ausztriában, Seeboden városában, közvetlenül a Millstatti-tó mellett.

Idén is szép számmal jelentkeztek a táborba, összesen 56-an indultunk útnak iskolánk tanulóival - a nyolcadikos korosztálytól kezdve a gimnazistákig -, illetve kollégáinkkal, szülőkkel, családokkal.

 5 napon át síeltünk a Spittal közeli Goldeck-hegy síterepén több csoportban, szintek szerint. Kezdő, haladó és professzionális egységekre bontottuk a társaságot, valamint snowboardosokra.  A goldecki pályák többsége kiváló gyakorlóterep a kezdő síelők számára, de a gyakorlott és profi sportolóknak is tartogatott kihívásokat.

 A délelőtti oktatási időszakot mindig egy egyórás pihenőidővel zártuk a helyi hüttében, ahol idén sem maradhatott el a jellegzetes hütte ételek kóstolása.

 Az időjárás egész héten kedvezett nekünk. Verőfényes napsütésben élvezhettük a hegyi táj szépségét. Kezdő csoportunknak két nap alatt sikerült szintet lépnie. Több technikát is elsajátítottak mind snowboardban, mind síelésben. Biztonságosan használták a varázsszőnyeget, és megtanulták alkalmazni a csákányos felvonót is. Gyakorlottabb tanulóink ekkor már a kék, illetve a piros pálya 11 km hosszú lejtőin suhantak keresztül. Bátrabb résztvevőink belekóstoltak a fekete pálya rejtelmeibe is.

Szombat este avatóünnepséget szerveztünk azon táborozóinknak, akik idén először csatlakoztak hozzánk. Eszperente nyelven íródott költeményt kellett komponálniuk, amelyben összegezték a sítáborban szerzett élményeiket, részletesen illusztrálva a síelés és a snowboardozás technikai mozdulatait is. A sikeres teljesítés után a résztvevők névre szóló sídiplomát vehettek át.

Vasárnap, a hazaindulás előtt még csúsztunk néhányat a pályákon, elbúcsúztattuk az elmúlt napokat. Kísérő tanáraink Keszthelyiné Magyar Andrea és Szikszainé Kővári Noémi (kicsik és kezdők koordinátorai), Vald Benjámin (snowboard szakoktató), valamint Szikszai Zsolt (gimnáziumi és felnőtt korcsoport vezetője) voltak. Szülők is segítették a munkánkat, így egészen családias hangulatban teltek a mindennapok.  

A tavalyi évhez hasonlóan ismét egy életrevaló, vidám társaság kovácsolódott össze. Rengeteg élménnyel, nevetéssel, sok sok lesíelt kilométerrel, hasznos tudással megtöltött napokat tudhatunk magunk mögött.

GALÉRIA