Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Sportfesztivál a Cserepka Iskolában

Cserepka Sportfesztivál 2022

 

2022. május 18-20. között Sportfesztivált rendezett iskolánk, amelyen öt – szintén a Baptista Szeretetszolgálat által fenntartott – magyarországi iskola tanulóit és pedagógusait láttuk vendégül. A háromnapos sportprogramot az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett nyertes pályázatunknak köszönhetően tartottuk meg.

 

A Kisújszállásról, Seregélyesről, Tiszaszalkáról, Törökszentmiklósról és Velencéről érkező vendégeink számára játékos, sportos vetélkedőket szervezett a Cserepka Iskola testnevelő tanári munkaközössége, akik élményközpontú, egész napos projekteket valósítottak meg a gyerekekkel. A rendkívül színes programok között szerepelt várostörténeti vetélkedő, reggeli zenés torna, sárkányhajózás, élményfürdőzés, vízi vetélkedő, élménypedagógiai módszerekre épülő váltóversenyek és barátkozó disco is. Minden csapat érem-, serleg – és oklevéljutalomban részesült.


A fiatalok elszállásolása az Orfűi Ifjúsági és Sporttáborban történt, így igazán szép zöld környezetben, számos sportolási lehetőség (futball, asztalitenisz, futás stb.) közepette ismerkedhettek egymással a hat intézmény tanulói. A rendezvény egyik színfoltja volt az is, hogy a Határtalanul programban részt vevő erdélyi diákok – akik szintén ugyanekkor vendégeskedtek a Cserepka Iskolában – is csatlakoztak alkalmanként az orfűi mulatságokhoz.

 

A Sportfesztivál sikeressége nem csupán a pályázati nyereménynek köszönhető, hanem a kollégáink kivételes csapatmunkájának, valamint a „Miénk a Suli!” Közhasznú Alapítvány támogatásának is. Köszönet és elismerés illeti Vertike Anett (a pályázat írója és koordinátora) kolléganőt, valamint Szikszai Zsolt és Lukács Zoltán kollégákat, akik mind a megvalósítás, mind a kivitelezés során kiemelkedő szakmai tudásukkal segítették a tábor megvalósulását. A barátságok megköttettek, az élmény maradandó lett, reméljük, hogy jövőre folytathatjuk ezt a nagyszerű kezdeményezést.

GALÉRIA