Üdvözöljük iskolánk weboldalán

XVI. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF)

EYOF: Hart Petra az olimpiai család kapujában

Július 24-30. között Besztercebányán rendezik Európa legnagyobb ifjúsági sporteseményét, a XVI. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (EYOF), amelyre a legkiválóbb 14 és 18 év közötti sportolók kapnak meghívást.


A Cserepka Iskola tehetsége, Hart Petra (10.A) is tagja lesz annak a néhány pécsi utazónak, akik részt vesznek ezen a rangos nemzetközi versenyen, így az ünnepélyes fogadalomtétel után tollaslabda sportágban fogja képviselni a magyar csapatot, a pécsi delegációt és iskolánkat.


Petra részvétele az EYOF-on több okból is figyelemre méltó, gimnazistánk ugyanis 48 ország közel 3000 versenyzője között fog szerepelni, Magyarország pedig 95 fiatal sportolót delegál az olimpiai fesztiválra. Ez az ifjúsági olimpiai rendezvénysorozat a korábbi években már számos magyar olimpikon belépője volt a nemzetközi elismertség kapuján.


Büszkék vagyunk arra, hogy Petra a Cserepka Iskola sportéletének egy újabb, magasabb szintjét érte el ezzel a nemzetközi szerepvállalással.

Forrás: https://pecsaktual.hu/sport/negy-pecsi-sportolonak-szorithatunk-az-ifjusagi-olimpiai-fesztivalon/?fbclid=IwAR2NIYFcLW5vXA8o0ggARJB7kMB36Enmy5rr2F0TL_-KpHhIfoZcRYWS-k8&fs=e&s=cl