Üdvözöljük iskolánk weboldalán

T.E.A.C.H projekt

Intézményünk 2020 júniusától 2022 júniusáig egy nemzetközi projektben vett részt.

A T.E.A.C.H projekt célként tűzte ki a határmenti két régióban (Baranya- Baranja) működő iskolák és az itt élő fiatalok testvérvárosi és személyes kapcsolatainak erősítését.

Igyekeztünk megismertetni diákjainkkal a két nemzetiség kulturális különbözőségeit és hasonlóságait, a soknemzetiségű baranyai régió értékeit, hagyományait, ezzel is erősítve a fiatalok más kultúrák iránti nyitottságát.

A Cserepka Iskolából 28 tanuló és két pedagógus vett részt a munkában. A pedagógusok, Nagy Márta Katalin és Rostás Péter a projekt során tréningeken, műhelymunkákon és online-offline konferenciákon vettek részt, ahol módszertani továbbképzések keretében bővíthették tudásukat az interkulturalitás és digitális kultúra témaköreiben. A diákokkal, a 10.A osztály tanulóival vetélkedők és rendhagyó osztályfőnöki órák keretében tettük szemléletessé a multikulturalitás témakörét.

A projekt eredményeként egy - a diákok által készített - kiállítás is elkészült, amelyet két hétig láthattak az érdeklődők az iskola aulájában. Született három rövidfilm is, a story telling módszer alkalmazásával, ahol iskolánk diákjai, Farkas Panna és Rakoncsa Enikő, valamint egy kollégánk, Dező Zsuzsanna meséltek arról, milyen meghatározó szerepet tölt be életükben a horvát identitásuk.

A baranyai kiránduláson megtekintettük a máriagyüdi zarándokhelyet, a Siklósi Várban rendezett horvát népszokásokat bemutató kiállítást, hajóztunk a Dráván és horvát ételkülönlegességeket is megkóstoltunk egy drávasztárai étteremben.

A projektet bruttó 5000 euró értékben informatikai eszközökkel is támogatták a főpályázók, a Nansen Dialogue Centre (Eszék) és az Emberség Erejével Alapítvány (Pécs).

GALÉRIA