Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Erasmus+ diákmobilitás: Benalmádena

Erasmus+ Benalmádena 2023

Az Erasmus+ kurzus keretében nyolc fantasztikus napot töltöttek diákjaink Benalmádenában, Spanyolországban. Tizenöt gimnazistánk és két kísérő tanárunk vett részt a külföldi tanulmányúton október 21. és 28. között. Ez idő alatt családoknál laktak a gyerekek, napközben pedig intenzíven dolgoztak egy fenntarthatósággal kapcsolatos projekten angol nyelven. Izgalmas élmény volt megismerni a helyi iskola fenntarthatósági projektjét, és a narancs ültetvény látogatása során lenyűgöző volt megtapasztalni is, hogy hogyan zajlik a gazdálkodás fenntartható módszerekkel a mindennapok során.

Tanulóink Malagába is elutaztak, ahol interjút készítettek a helyi turisztikai iroda képviselőjével, aki ismertette, hogy milyen intézkedésekkel próbálják csökkenteni az ide érkezők ökológiai lábnyomát. Nem mellesleg a mi utazásunk is hozzájárult a fenntarthatósághoz, ugyanis az utazási iroda weboldalán keresztül 33 fa ültetésével részt vettünk a környezetvédelmi programban.

A nyelvi fejlesztést és a fenntarthatósági projektet kísérő kulturális programok is nagyszerűek voltak. Egy egész napos kirándulás során például megismerhettük Ronda városának gazdag történelmét, továbbá Malagában lehetőségünk volt felfedezni Costa del Sol központját és az Alcazaba erődítményt.

Ez a pár nap felejthetetlen élményeket adott mindannyiunknak, mindemellett bízunk benne, hogy sokat tanultak gimnazistáink a fenntarthatóságról és a különböző kultúrákról is. Az garantált, hogy a külföldön szerzett élményeink sokáig elevenen élnek majd az emlékezetünkben.

GALÉRIA