Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Erasmus+ diákmobilitás: Dublin

Erasmus+ diákmobilitás: Dublin

 2022 novemberében az Erasmus+ diákmobilitás keretében két hetet töltöttünk Írország fővárosában. Tizenkét tanulóval utaztunk Dublinba, akik egyszerre két projekten (a fenntarthatóság és a tudatos médiahasználat) dolgoztak együtt ír diáktársaikkal.

 Hétköznap délelőttönként a közös munkavégzésre koncentráltak a diákok, a délutánokat pedig Dublin és környékének felfedezésével töltöttük. Túráztunk az Ír-tengerbe nyúló Howh-félszigetén, jártunk a régi brit laktanyában, ami napjainkban Nemzeti Múzeum, az Ír Nemzeti Galériában pedig fotóbajnokságot rendeztünk. Meglátogattuk Bray városában az antikváriumot és a tengerpartot.

 Vasárnap Malahide impozáns kastélyába kalauzoltak minket a szervezők, ami Írország egyik legősibb családjának volt a rezidenciája, ám ma már csak öt kísértet lakja. :) Természetesen a méltán népszerű Régészeti Múzeumba is bejutottunk, ahol a diákok az ország történelmi kincsivel ismerkedtek meg, és körbenéztünk a 16. században épített Trinity College kampuszán is.

 Sportiskolásként foglalkoztunk az ír sportokkal is, így ellátogattunk Európa harmadik legnagyobb stadionjába, a Croke Parkba, ahol megismertük a hurling és a gaelic football történetét, illetve játékszabályait.

 A fennmaradó szabadidőnket és estéinket további tartalmas programokkal töltöttük meg: kipróbáltuk az ír táncot és az ír pubok ételkínálatát, például ettünk fish’n’chips-et és irish stew-t.

 

Köszönjük a szülői visszajelzést:

"Kedves Tanárnő!

Hálásan köszönjük az utazás lehetőségét.
Intenzív nyelvtanulás, egy új család megismerése, egy másik ország és kultúra felfedezése.. Csak néhány azok közül, amit az írországi utazás a tanulóknak adott.
Mirkó rengeteg különleges élményt szerzett, sok-sok új tapasztalatot gyűjtött és felejthetetlen programokban lehetett része. Az Iskolának és Önöknek kísérőtanároknak köszönhetően nagyban tágulhatott minden diák látóköre, világot láthattak, különleges helyeket ismerhetettek meg, csodás kalandokat élhetettek meg Dublinban.
Kifejezetten örültem amikor Mirkó elmesélte, hogy jó néhány ír sráccal nagy barátságot kötött. Őt idézve:
"Joel, Sean, Conor, Jakub, Quadeem és Enoch nagyon jó arcok voltak!"

Tisztelettel köszönjük a fáradtságos munkájukat!

Gulyás család"

GALÉRIA