Üdvözöljük iskolánk weboldalán

A zene világnapja 2024

A zene világnapja - október 1.

 Az idei tanévben rendhagyó és komplex módon ünnepeltük a zene világnapját iskolánkban. A zene jeles napjára nemcsak az ének-zene tantárggyal készültünk, hanem beépítettük a technika és tervezés, a vizuális nevelés, valamint a digitális kultúra tantárgyak ismereteit is.
  - Vizuális nevelés órán a felső tagozatos diákok zenei témájú plakátokat készítettek.
  - 3D tervezés és nyomtatás segítségével "kottás", illetve hangszert ábrázoló kitűzőket alkottak diákjaink a technika és tervezés tanóra keretein belül.
 A hangzásélményt a digitális kultúra és ének-zene tanórák biztosították: előbbin a Mikro:Bit program segítségével szólaltatták meg, illetve készítettek felvételt a diákok a Viva la musica dallamára, utóbbin pedig a szöveggel kísért verzióját is megtanulták a gyerekek.

  A zene világnapján az alsó tagozatos zeneiskolások bemutatták hangszeres tudásukat. A kicsik meghallgathatták társaik szaxofon-, furulya- és zongorajátékát a tanórák közötti első és harmadik szünetben. A vidám hangulatú szerepléseket lelkesen fogadta a közönség.


Eme jeles nap záróakkordjaként bemutattuk az elkészült produktumokat, végül a diákok és a tanári kórus közösen elénekelték kánonban a tanult dalt.

 

 

 

 

 

 

GALÉRIA