Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Diákmobilitás, erasmus+ Dublin

Diákmobilitás Dublinban

  2023. április 23-30. között tizenkét hetedikes és nyolcadikos tanuló, valamint két kísérő tanár vett részt az Erasmus+ program keretében tanulói mobilitáson az írországi Dublinban.

  A tanulmányút tematikájának fókuszában a fenntarthatóság, a környezetvédelem, valamint az ír kultúra projektmódszerekkel való megismerése volt. Tanulóink fontos ismereteket sajátíthattak el a környezetszennyezésnek az életünkre gyakorolt hatásáról, a műanyagszennyezésről és az Európai Unió környezetpolitikájáról is. Emellett a divat, főleg a “fast fashion” problematikájával foglalkoztak, ráadásul interjút is készítettek a dublini utcák járókelőivel. 

  A szabadidő eltöltése is hasznos elfoglaltságokat tartalmazott: a Dublinia Viking Museumban a viking kultúrát, a Collins Barracks hadtörténeti kiállításán művészeti, kézműves termékeket, a The National Wax Museumban (viaszmúzeum) pedig Írország történetét, kiemelkedő személyiségeinek (színészek, tudósok, művészek stb.) életútját ismerhették meg. Diákjaink jártak Európa harmadik legnagyobb stadionjában, a GAA-ban (Gaelic Athletic Association) is. Benézhettek az öltözőkbe, körbejárták a pályát, és még a VIP székeket is kipróbálták. Tesztelték a hurlingütőket, utána benéztek a meccsközvetítő szobába is. A Howth-félszigeten sziklát másztak, ahol egy-egy fóka is látható volt.

  Szombaton az Ír-sziget egyik legjelentősebb turistalátványosságához, a Moher-sziklákhoz kirándultak. Galway városának bebarangolása után azt is megnézték, hogy milyen az ír vidéki élet.

  Az Erasmus+ projekthét során kiemelt hangsúlyt kapott a tanulók angol nyelvi képességeinek fejlesztése, ami hihetetlenül sok kulturális elemmel egészült ki minden nap (zene, ételkóstolás, közlekedés stb.).

GALÉRIA