Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Erasmus+ diákmobilitás: Cáceres

Erasmus+ diákmobilitás: Cáceres

Az Erasmus+ From Cooperative Learning to Cooperative teaching projekt keretében 2023. február 27-től március 4-ig a Cserepka Iskolát öt negyedikes tanuló és három kísérő tanár képviselte a spanyolországi Cáceres-ben.

Tóthné Farkas Andrea beszámolója:

 Az egyhetes Erasmus+program keretében francia, olasz és a helyi spanyol tanulókkal együtt egy élményekben gazdag hetet töltöttünk el.

 Jellegzetes spanyol táncokkal, népviseletekkel ismerkedtünk meg, illetve tradicionális játékokat játszottunk. Egy workshop keretében elmélyedtünk Don Quijote történetében, és maga az író, Cervantes is "ellátogatott" hozzánk, akivel interjút is készítettünk.

 Az Óvárosban sétálva megismertünk helyi legendákat, a múzeumban pedig sokat tanultunk a régi időkről. Cáceresben található egy barlang, amelynek falán régi barlangrajzok láthatók. Nemcsak megnéztük ezeket, hanem mi magunk is kipróbáltuk, hogyan lehet ilyet készíteni, sőt még barlangi kincskereséssel is foglalkoztunk.

 Közösen muzsikáltunk, szabadulószobában is jártunk, megkóstoltuk a helyi ételeket, és a spanyol szülők is vendégül láttak bennünket. Pénteken az egész iskola Churrost reggelizett forró csokival.  Sor került a  RinGol labdajátékra is, amely a kooperációt helyezi előtérbe a versengés helyett. Fáradtan, de élményekben gazdagon tértünk haza.

GALÉRIA