Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Erasmus+ diákmobilitás: La Rochelle

Erasmus+ diákmobilitás: La Rochelle

  2022. október 17. és 22. között Franciaországban projekttalálkozón vettünk részt, ahol iskolánk ötödikes diákjai francia, spanyol és olasz tanulókkal dolgoztak együtt. A vendéglátó francia iskola mindennapjaiba kapcsolódtunk be a kooperatív tanítás-tanulás módszerein keresztül.

  Tanulóink együtt munkálkodtak az “európai osztályban” külföldi társaikkal, alkalmanként pedig integrálódtak a francia osztályokba. A kísérő tanárok órákat tartottak a francia iskolásoknak: néhány szót, kifejezést a saját nyelvünkből is megismertettünk velük.

  A La Rochelle városában található hatalmas tengeri akváriumban a tápláléklánccal kapcsolatban végeztünk kísérleteket, illetve interaktív módon “merültünk” a tenger szintje alá. 

  Az olasz, a spanyol, a magyar csoport, valamint a francia gyerekek flashmobot mutattak be; a magyar produkció különösen nagy sikert aratott. 

  Sokat sportoltunk: Ringolt, Captain ball-t játszottunk, mi magyarok még egy kupát is nyertünk. Részt vettünk egy jótékonysági váltófutáson is, amelyet a rákellenes küzdelem jegyében rendeztek.

  A francia szülők tengerparti pikniket is rendeztek nekünk. A tengerparton strandröplabdáztunk, kagylókat is gyűjtöttünk.

  A polgármesteri hivatalban is fogadtak bennünket, még a képviselők irodájába is bekukkantottunk. A halpiac hatalmas élmény volt, a bátrabbak kipróbálhatták, milyen íze van az osztrigának. 

  A hetet egy fergeteges halloweenparti zárta. Szombaton, a hazautazás napján a csoport még ellátogatott a csodálatos Eiffel-toronyhoz.  Az iskola aulájában jelenleg is megtekinthető egy kiállítás a franciaországi élményeinkről. Az utazáson résztvevő tanulóink pedig személyes beszámolókat fognak tartani a 2-6. osztályos diáktársaik számára.

 

GALÉRIA