Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Erasmus+ diákmobilitás: Málaga

Erasmus+ diákmobilitás: Málaga

       Gimnáziumunk 10 tanulója 2022.09.24 - 10.01-ig az Erasmus+ program által támogatott érzékenyítő projekten vett részt a spanyolországi Málagában. A programnak az Európa-szerte elismert képzőközpont, a Malaga Instituto biztosított helyet.

       A diákok betekintést nyertek a spanyol civil szervezetek munkájába, amelyek elsődlegesen a migránsok és a hátrányos helyzetű népcsoportok beilleszkedését, oktatását támogatják. A projekt –„Képzés és integráció multikulturális megközelítésből” („Bildung und Integration aus der multikulturellen Perspektive”) – munkanyelve német volt, az ötnapos program végén diákjaink németnyelvű prezentációkban számoltak be ott szerzett tapasztalataikról.

        Szabadidejükben lehetőségük nyílt a mediterrán Málaga nevezetességeinek felkeresésére: pl. a Picasso ház, és a nerjai cseppkőbarlang megtekintésére, valamint megcsodálhatták Frigiliana hófehér házait.

Diákjaink élményekkel gazdagodva és talán szélesebb látókörrel tértek haza. Élményeikről, benyomásaikról több helyszínen és fórumon is be fognak számolni.

GALÉRIA