Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Francia, olasz és spanyol vendégek a Cserepka Iskolában

Francia, olasz és spanyol vendégek a Cserepka Iskolában

 

2022. május 16-21. között megvalósult a From Cooperative Learning to Cooperative Teaching Erasmus+ projekt, amelynek keretében Európa nyugati régiójából érkező tanulókat és pedagóguskollégákat fogadott az intézményünk.

A program elsődleges célja a jógyakorlatok egymással való megosztása volt, emellett pedig nagy hangsúlyt fektettünk arra is, hogy minél színesebb programokkal tegyük tartalmassá a tíz kisdiák és a hét kolléga vendégségét.

A Cserepka Iskola idegen nyelvi-, testnevelők munkaközössége és tanítói kollektívája változatos napirendekkel készült, így az óralátogatásokon kívül sor került többféle sportprogramra, kutyaterápiás foglalkozásra, a magyar népzenével és néptánccal való ismerkedésre, sőt a nemezelés technikáját is kipróbálhatták az ideérkezők.

Pécs város kulturális sokszínűségének megjelenítése is kiemelkedő szerepet kapott: jártunk a Csontváry Múzeumban, a Victor Vasarely Múzeumban, illetve a Cella Septichorában. Kisvonattal utaztunk a Zsolnay Kulturális Negyedbe, ahol nosztalgia cukorkát készítettünk, majd az Interaktív Varázstér a fizika tudományát is élményszerűvé varázsolta nekünk.

Itthoni diákjaink is szerepet vállaltak a közös kalandokban, különleges élmény volt a mecseki túra és a közös számháború. RinGol bajnokságot szerveztünk, ahol az iskola saját pompom csapata biztosította a jó hangulatot.

A kultúrák találkozását kulináris élvezetekkel gazdagítottuk a vendégeink számára, a magyar ízvilág repertoárjából a gulyás, a lángos és a gyümölcsleves aratta a legnagyobb sikert.

Látogatóink élményekben gazdag tapasztalatai számunkra is felüdülést és vidámságot teremtettek, jó volt látni a mosolygós gyerekek és pedagóguskollégák arcait, jó volt pezsgő iskolai élet részese lenni.
Az Erasmus+ együttműködés folytatódik, ugyanis októberben öt tanulónk és két tanárunk a franciaországi La Rochelle-be utazik egy újabb projekttalálkozóra.

 

Tóthné Farkas Andrea projektkoordinátor

GALÉRIA