Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Felvételi tájékoztató a 2022/2023-as tanévben induló osztályokról

Cserepka János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Sportiskola, Általános Iskola, Gimnázium és Technikum

OM azonosító              203259

Levélcím                     7633 Pécs, Radnóti Miklós utca 2.

Honlap                        www.cserepkasuli.hu

Facebook                     facebook.com/cserepkasuli

E-mail                         titkarsag@cserepkasuli.hu

Telefon                        72 / 552-270

 

2022/2023-AS TANÉVBEN INDULÓ OSZTÁLYOK

 

0001    KÖZNEVELÉSI TÍPUSÚ SPORTISKOLAI OSZTÁLY (9-12.ÉVFOLYAM) emelt óraszámú angol vagy német nyelvoktatással

Képzés ideje: 4 év

Választható idegen nyelvek: angol, német, olasz, orosz Felvehető létszám: 50 fő

 

Ebbe az osztályba olyan tehetséges sportoló diákokat várunk, akik valamilyen sport szakosztály- ban versenyszerűen sportolnak, kiemelkedő sporteredményeket értek el, szeretnék a tanulást ösz- szehangolni az edzésekkel, versenyzéssel. Számukra nyújt segítséget az órarendbe beépített reg- geli edzéssáv, a digitális tananyagbank és mentortanári rendszerünk.

A köznevelési típusú sportiskolai osztályba csak olyan tanuló vehető fel, aki megfelel a sport- egészségügyi alkalmassági és fizikai képességfelmérési vizsgálat követelményeinek.

A felvételi során, a tanulók fizikai képességfelmérésén használt gyakorlatsort a testnevelőtanárok választják ki, és állítják össze.

 

0002 TECHNIKUMI SZAKMAI OKTATÁS, SPORT ÁGAZAT (9-13.ÉVFOLYAM)

Képzés ideje: 5 év

Választható idegen nyelvek: angol, német, olasz, orosz Felvehető létszám: 28 fő

 

A technikus képzés 5 éves. Az első két év ágazati alapismereteket adó képzése után választhatnak a tanulóink a Sportedző (kosárlabda, kézilabda, vízilabda, labdarúgás) – sportszervező vagy Fitness-wellness instruktor szakmák közül. A képzés során tanulóink állami ösztöndíjban része- sülnek. Tanulmányaik végén négy kötelező közismereti tárgyból tesznek érettségi vizsgát a diá- kok, az ötödik érettségi tárgy a technikusi szakképesítés szakmai vizsgája is egyben. Így a 13. év végi sikeres vizsga után két végzettséget igazoló bizonyítványt kapnak: érettségi bizonyítványt és a technikusi végzettséget igazoló oklevelet. Olyan tanulók számára ajánljuk ezt a képzési formát, akik a versenyszerű sportolás mellett szakmát is szeretnének tanulni.

A technikumi osztályban a felvételi feltétele a pálya- és foglalkozásegészségügyi alkalmasság, valamint a sportegyesületi tagság.

A fizikai alkalmassági vizsga feladatait a testnevelőtanárok állítják össze azzal a megkötéssel, hogy a megjelölt sportágakhoz kapcsolódó feladatoknak megfelelően kell mérni a motoros képes- ségek és sportági technikák szintjét (fitness-wellness instruktor: 50 m mélyvízi úszás felmérése is).

 

FELVÉTELI KÖVETELMÉNY

 

  • A felvételi eredményeket az általános iskolai osztályzatok, a központi írásbeli felvételi, valamint a szóbeli meghallgatás alapján állapítjuk meg. A jelentkezőknek fizikai képes- ségfelmérésen is részt kell venniük. A fizikai képességfelmérés feladatai az iskola honlap- ján megtekinthetőek.
  • A felvételi pontok számítása

a pontszámítás alapja

elérhető maximális pontszám

összesen

hozott pontok

  • magyar nyelv és irodalom átlaga
  • idegen nyelv
  • matematika
  • történelem
  • biológia

 

7. év vége: maximum 25 pont

 

8. félév: maximum 25 pont

 

 

50 pont

szerzett pontok (központi írásbeli)

  • magyar nyelv
  • matematika

magyar nyelv maximum

50 pont

matematika maximum 50 pont

 

100 pont

szerzett pontok (szóbeli)

maximum 50 pont

50 pont

 

összesen

200 pont

 

  • Köznevelési típusú sportiskolai osztályba az a tanuló vehető fel, aki megfelel a sportegész- ségügyi alkalmassági (sportorvosi igazolás) és fizikai képességfelmérési vizsgálat követel- ményeinek.
  • A technikumi osztályban a felvételi feltétele a pálya- és foglalkozásegészségügyi alkalmasság, valamint a sportegyesületi tagság.
  • A szóbeli meghallgatásra már csak a központi írásbeli felvételin megfelelő szintet elérő tanulókat hívjuk be, ahol a tanulók viselkedéskultúráját, kommunikációját, kognitív készségét és motivációját mérjük fel és értékeljük.

FONTOSABB DÁTUMOK:

 

Nyílt napok 

  • 2021. október 05., kedd     (8 óra)
  • 2021. november 09., kedd (8 óra)

 

A központi írásbeli időpontja:

2022. január 22.

(10 óra)

A fizikai képességfelmérés időpontja:

2022. február 22.

(14 óra)

A szóbeli meghallgatás időpontja:

2022. március 9-11.

 

 

A szóbeli elbeszélgetésre az időpontfoglaló rendszer 2022. március 1-én nyílik meg. További információk: www.cserepkasuli.hu

 

Beiskolázásért felelős:

 

 

GALÉRIA