Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Országos tanévnyitó 2020

Iskolánk adott otthont az országos tanévnyitónak augusztus 31-én.

A Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában a 2020-2021-es tanévben szeptembertől országszerte negyven baptista oktatási intézményben mintegy 14 ezer diák kezdi meg a tanévet.

A diákokat, pedagógusokat, szülőket és a vendégeket Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója köszöntötte, majd Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke imádkozott, s áldotta meg mindazokat, akik a baptista oktatási intézményekben tanulnak, dolgoznak: a diákokat, a tanárokat, a családokat.

Dr. Hoppál Péter miniszteri biztos, országgyűlési képviselő köszöntőjében fontosnak nevezte, hogy nem veszítettük el közösségi létformáinkat a világjárvány közepette sem. 

Péterffy Attila pécsi polgármester beszédében örömét fejezte ki azért, hogy Pécs adhatott otthont a baptista oktatási intézmények országos évadnyitójának. Hozzátette, a Baptista Szeretetszolgálatnak és Pécs városának régi a kapcsolata, annak komoly gyökerei vannak, hiszen a segélyszervezet nem csak iskolákat, hanem szociális intézményeket tart fenn a megyeszékhelyen.

Dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke elsősorban büszkeségeiről beszélt. Elmondta: a segélyszervezet fenntartásában működő oktatási intézmények pedagógusai rendkívüli teljesítményt nyújtottak egy korábban soha nem tapasztalt, rendkívüli helyzetben, és ezért minden tiszteletet megérdemelnek. „A bölcs tanítás az élet forrása”, idézte a Bibliát beszédének sarokpontjaként a segélyszervezet vezetője.    

Szabó Attila, az iskola igazgatója kiemelte, hogy amíg pár évvel korábban a lemorzsolódási arány az intézményben húsz százalékos volt, addig mostanra ez már csak öt százalék. Majd örömét fejezte ki, hogy az iskola létszáma idén átlépte az ötszáz főt.  

 

Örömmel számolunk be arról, hogy az ünnepély keretében átadásra került kültéri kosárlabdapálya is.


Az évnyitó képei:

 

GALÉRIA