Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Tanévkezdés 2020

Kedves Szülők!

 

Köszöntjük Önöket a tanévkezdéshez közeledve! Nagyon hosszúra nyúlt az idő, amióta nem találkozhattunk a gyermekeikkel. A márciusban kezdődött digitális munkarend szerinti oktatás, majd a megérdemelt nyári pihenés után kíváncsian várjuk az alkalmat, amikor újból együtt indulhatunk tovább a tanulásban.

Ezzel együtt a Cserepka Iskolában nem a megszokott rendben kezdődik a tanítás. A tanévnyitó ünnepségre augusztus 31-én kerül sor, amely egyben a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ fenntartásában lévő oktatási intézmények országos rendezvénye is lesz. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy nálunk kerül sor erre a rendkívüli eseményre.

A vírushelyzetre való tekintettel az évnyitón csupán néhány osztály fog részt venni. Ezek azok az osztályaink, amelyek az oktatás valamelyik lépcsőjét most kezdik el. Az első, ötödik és kilencedik évfolyamba lépő tanulóinkkal fogjuk elindítani a 2020/21-es tanévet.

A tanévkezdés rendkívülisége azonban nem csupán ebben áll. Nagy örömmel értesültünk arról, hogy eredményesnek bizonyult a fenntartó Baptista Szeretetszolgálat EJSZ pályázata, amely lehetővé teszi a Cserepka Iskola energetikai korszerűsítését. Ez a nyílászárók cseréjét, illetve a homlokzat hőszigetelését foglalja magába. A munkálatok elkezdődtek és jelenleg is folynak, így befolyásolják a tanév megkezdését. Folyamatosan egyeztetünk a kivitelezőkkel a munka ütemezéséről, hogy minél zavartalanabb legyen mind a tanítás indulása, mind pedig a folytatása.

Az iskolaépület “A” szárnyában már elkezdődött az ablakok cseréje és az intézmény többi részében is folyamatos korszerűsítésre kerül sor. Közös törekvésünk, hogy az összes tantermet minél hamarabb használatba tudjuk venni a tanítás zavartalanságát biztosítva.

A munkálatok jelen állása szerint arra készülünk, hogy szeptemberben két olyan hét lesz, amelyben még rendkívüli tanítási rendet kell alkalmaznunk. Ez a következőképpen alakul:

 

Szeptember 1–4.

  • Az alsó tagozatos osztályokban, valamint az ötödik és kilencedik évfolyamos tanulóknak megkezdődik a tanítás.
  • A felső tagozat, illetve a gimnázium többi osztálya számára egy-egy nap kivételével (erről az osztályfőnökök fognak tájékoztatást adni) még nem lesz tanítás.

Szeptember 7–11.

  • Az alsó tagozatos osztályokban, valamint az ötödik és kilencedik évfolyamos tanulóknak az előző héthez hasonlóan folytatódik a tanítás.
  • A felső tagozat, illetve a gimnázium többi osztálya számára is elkezdődik a tanítás. A pontos menetrendről az osztályfőnökök fognak tájékoztatást adni. A részleteket az előző hét tanítási napján fogják az osztályok megismerni.

 

Tudjuk, hogy megterhelő időszak van Önök mögött, azért dolgozunk, hogy az előttünk álló időszak minél kevesebb plusz terhet jelentsen mind Önöknek, mind a gyermekeiknek. Köszönjük a megértésüket, hogy ezzel is támogatják a Cserepka Iskolát és az oktatást.

 

Tisztelettel: Cserepka Iskola