Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Aranyérem a Villany-Ász versenyen

ARANYÉREM A VILLANY-ÁSZ VERSENYEN

 

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Villany-Ász szakmaismereti versenyen első helyezést értek el a Cserepka Iskola 7. osztályos tanulói.

A háromfordulós megmérettetés során korábban is eredményesen szereplő csapat a technikai pontszámok összesítésével és furfangos feladatok megoldásával az első helyezést bütykölte össze magának és iskolánknak. A megyei verseny változatos ismeretkörökből (teszt, elektromos béka készítése, döntő feladatai) álló feladatait a diákjaink ügyesen teljesítették.

A szép nyeremények mellé a csapattagok egy paksi kirándulást is nyertek.

Gratulálunk a versenyzőinknek (Gojkovics Milán, Marosvölgyi Ádám, Tímár Dávid) és a felkészítő kollégának, Erostyákné Simony Dórának!


Jutalomkirándulás Pakson

A Villany-Ász verseny aranyérmes csapata április 29-én egy paksi tanulmányi kiránduláson vett részt.

A Szupravezetők triója az áprilisi győzelmüknek köszönhetően a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara jóvoltából megtekintette a paksi Atomenergetikai Múzeumot, és egy rendhagyó fizikaórán is részt vettek. A program attól volt igazán izgalmas, hogy nemcsak megtekintették, hanem kipróbálhatták a fiatalok a régi vezérlőtermi és az egyéb, erőműben korábban használatos berendezési tárgyakat. Az óriás csavarhúzó, a sugárzásmérő, a Tesla-tekercs, valamint a folyékony nitrogénnel való kísérletezés és a Van de Graaf generátor működése igazán lenyűgözte az érdeklődő hetedikes fiúkat.

 

GALÉRIA