Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Harmadik helyre rangsorolták a Cserepka Iskola Erasmus+ köznevelési intézmények mobilitására kiírt pályázatát

Iskolánkat a támogatott 104 budapesti és vidéki általános iskola és középiskola közül harmadikként rangsorolták, a köznevelési intézmények mobilitására kiírt Erasmus+ pályázaton.

Az iskola projektjének címe: SMART Tanítás és tanulás a Cserepkasuliban”. Az elnyert pályázati összeg: 25 022 Euro, melynek révén 11 kolléga vehet részt külföldi, tanítást-tanulást segítő kurzusokon szerte Európában.

A pályázat célja, hogy a tanítás során előremutató módszerek alkalmazásával, valamint folyamatosan megújuló tanulási környezet biztosításával segítse a tanulók motivációjának fejlődését. Mindezt úgy, hogy a diákok alkalmazható tudást kapjanak, melynek megszerzése mellett az önértékelésük és viselkedésük pozitív irányba fejlődik. Abban segít mindez, hogy egyszerre bizonyuljanak eredményesebbnek a tanulásban illetve fejlődjenek egyéni képességeikben, készségeikben.

A projektben résztvevő kollégák jórészt nyelvtanárok, de vannak köztük olyanok is – s ez köti össze a 11 résztvevőt –, akik  angol/német nyelven oktatják tantárgyukat.

Bár jelenleg a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel az Erasmus+ mobilitási pályázatok megvalósításának ütemezése is megváltozott, a szervezők biztosították a résztvevőket, hogy amint lehetőség nyílik a külföldi utak szervezésére – a megfelelő óvintézkedések mellett – a nyertes projektek megvalósulhatnak.