Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Petőfi200 projektverseny

Két korcsoportban is második helyezést értek el diákjaink a Petőfi 200 levelezős versenyen

  Petőfi Sándor születésének bicentenáriumi ünnepléséről szólt a tanévünk második féléve. A januári projektnapot követően egy levelezős versenyre is neveztünk három korosztályban: 3-4., 5-6. és 9-10. osztály, melyek közül mindkét általános iskolai csapatunk második helyen végzett. A legkisebbek 65 csoport közül 100/99 ponttal, a hatodikasok 85 nevező közül szintén 100/99 ponttal remekeltek.

  Az alsó tagozatos Szeifert Lilla, Rostás Áron, Veréb Olivér (4.b) alkotta trió sok-sok olvasással megismerkedett a költő életével, költészetével, hiszen a csalafinta feladatok erre vonatkoztak. Kiselőadásokat is tartottak (fényképes dokumentációval), amelyeket diáktársaiknak adtak elő. Az előadás felölelte Petőfi életét, szerepét az 1848-49-es forradalomban, továbbá a költő jelentőségét a magyar irodalomban. Kreatív feladatokat is oldottak meg szép számmal: versillusztrációkat, tábori képeslapot készítettek.

  A felsősök közül a Harmat Zétény, Kőszegi Kornél és Kuti Levente (6.a) alkotta együttes is sok hasonló érdekes, kreatív feladatot teljesített. Többek között útlevelet készítettek a poéta részére, amelyet pecséttel is elláttak. Ehhez külön megterveztek és legyártattak egy egyedi, korhű pecsétet. De kifejezhették kreativitásukat a János vitézhez készített plakáttal is.

 

GALÉRIA